• ** ברוכים הבאים סלמור יבואנית מוצרי החשמל למטבח ולבית של Selmor ו-Westinghouse **

  • ** הטבה! משלוח חינם ברכישה מעל 150 ש"ח לזמן מוגבל **

  • ** חפשו קופונים והנחות בעמודי ה-Facebook וה- Instagram שלנו **

  • ** האתר בגרסת בטא ועדיין מתבשל בשלבי הרצה – עמכם הסליחה**

  • ** בואו לבשל איתנו! קבלו ושתפו מתכונים ותמונות עם המוצרים **

  • ** אנו מאריכים את התחרות בעמוד האינסטגרם והפייסבוק של החברה עד ה- 30.6 **

המטבח שלכם נקי? תחשבו פעם נוספת – טיפים לניקיון

אנחנו עם שכל-כך חשוב לו הסדר והניקיון, אבל לא תאמינו היכן הלכלוך והחיידקים מסתתרים - כנסו לגלו מה לחפש ואיך לטפל.

דווקא המטבח שעליו אנחנו מקפידים כל-כך לשמור נקי בין ארוחה לארוחה התגלה כחממת בקטריות לא קטנה –  טיפים כיצד לאתר ולטפל במקומות מלוכלכים שהפתיעו אפילו אותנו!

לאחרונה פורסם מחקר שבדק מהם המקומות שבהם נוגעים הכי הרבה, במספר בתי-אב שונים , באופן שיפתיע את רובנו התגלה כי החדר בו מספר הבקטריות הגדול הביותר הוא… המטבח!
המטבח הוא החדר בתוכו מספר הבקטריות הגבוה ביותר בבית ואילו הפריט המזוהם ביותר הוא לא פחות מהאמון על הניקיון – ספוגי סיבון הכלים.
אז נכון, לא כל בקטריה היא מזיקה אך ישנן חיידקים למשל סלמונלה, או האי קולי (כן זה שמעיד על  חיידקיים צואתיים) שהם בין הסוגים הנפוצים במטבחים, ועלולים לסבך אותנו כהוגן ולגרום למחלות.


1.
ספוגי שטיפת הכלים
שבו טוב על הכיסא כי אתם לא תאמינו – אבל במחקר שפורסם התגלו לא פחות מ-362 סוגי בקטריות שונות על ספוגי המטבח, הרטיבות ושארי המזון הם מצע פורה לאותם בקטריות.
והפריט שאמור לעזור לנו לנקות כל כלי וכלי אתו אנחנו אוכלים עלול לגרום לנו למצב לא נעים.
אבל לא צריך לדאוג אלא צריך פשוט להקפיד בסיום השימוש לנקות ולייבש.

הינה כמה הצעות לניקוי הספוג:

לשטוף היטב, להשרות במים רותחים עם סבון או חומטר מחטא אחר ביום לשפוך, לשטוף היטב ולייבש.
אם הספוג הוא ללא חומרי אלומניום או מתכת להכניס אותם למיקרוגל למשך כדקה עם מעט מים וסבון (ושוב נדגיש, אסור להכניס למיקרוגל חומר עם ציפוי מתכתי כלשהו)
פתרון אחרון שנציע הוא להכניס את הספוג למדיח הכלים – אך חוש מאוד להקפיד על ייבוש מלא שכן אומנם הורדנו כך את שארי המזון, אך גם שהוא ספוג מים הוא עלול להוות מצע טוב לבקטריות.


2.
המקרר

לפני שאנחנו אוכלים פירות, ירקות בשרים או דגים אנחנו שוטפים או מבשלים אותם כדי להוריד חיידקים ובקטריות.
אנו שוכחים שגם במקרר, אותם חיידקים ובקטריות מוצאים מצע גידול והתרבות.
כך שרצוי לארוז את המזון בקופסאות אטומות, או לנקות לפני אחסנה.
בכל מקרה, נמליץ לנקות את מדפי ומגירות המקרר עם חומרי ניקוי מדי שבוע.

3. כיור המטבח

הוא רק נראה נקי – אבל אם לא נקפיד לחטא את הכיור לאחר שימוש החיידקים והבקטריות ינצלו את הרטיבות ושאריות המזון להישאר!
אם כך, בסוף כל יום, שטפו את הכיור עם אקונומיקה ושפשפו היטב את פתח הניקוז והחיבור לשיש.


4.
סמרטוטים ומגבות מטבח

אנחנו מכירים אדם או שניים שחושבים שהמגבת נשארת נקייה כי משמשים בה אחרי שנוטלים ידיים ומשתמשים בסבון, אבל תחשבו פעם נוספת…
תכניסו טוב, טוב לראש.
רטיבות ושארי מזון הם מתכון בטוח וודאי להתרבות בקטריות וחיידקים.
לא רק זה, לפעמים מבלי לשים לב אנחנו לא נוטלים את הידיים כמו שצריך או נוגעים במגבות כשאנחנו עדיין מלוכלכים.
אם כך הקפידו שהמגבת פרוסה ומתייבשת היטב בין שימוש לשימוש. ומדי שבוע החליפו וכבסו במכונת הכביסה.

5. סכין או פותחן

לפעמים יש לנו סכין או פותחן שימורים שאנחנו משתמשים בהם לפתוח קופסאות או שקיות מזון.
הקפידו על ניקוי הסכין / פותחן מדי שימוש והימנעו זיהום צולב של המזון.

יש לכם טיפים נוספים?
נשמח לשמוע ולפרסם 🙂


Shop this post

אהבתם? הנה המוצרים שתרצו בשביל הטיפ הזה