מתכון למנה שאי אפשר לוותר עליה בישראל, פלאפל!
מתכון מנצח .
מתכון מנצח .
כל מה שתצטרכו
-
מעבד מזון דיגיטלי 1470W עם פיה רחבה וקערה ענקית WKFPX9085
-
2 כוסות (500 גרם ) כוס / כוסות מדידה גרגירי חומוס
-
1/2 יחידה פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה יחידה זרעי כוסברה
-
כפית שטוחה כפית / כפיות כמון
-
כפית גדושה כפית / כפיות מלח
-
2 ליטר שמן קנולה
אופן ההכנה

אופן ההכנה
שמים את גרגרי החומוס בקערה מים (לפחות 8 שעות)
לאחר מכן קוצצים גס את עשבי התיבול
מסננים את החומוס מהמים
עכשיו עוברים לייצר את כדורי הפלאפל
- 1 מעבירים למעבד המזון המושלם שלנו את כל גרגרי החומוס לאחר שעברו סינון של המים וטוחנים עד ליצירת מרקם אחיד.
מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים וטוחנים שוב, בערך דקה נוספת, עד שמתקבלת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה
בעזרת ידיים רטובות או בעזרת כף לפלאפלים (קונים בחנויות כלי בית) יוצרים כדור קטן מהתערובת. בודקים האם ניתן להחזיק את הכדור בשני אצבעות בלי שיתפורר
- 2 אם הכדור התפורר, ניתן ללוש עוד את התערובת או להוסיף אליה מעט קמח כדי לעזור לה להתגבש
אם יש זמן, מומלץ לתת לתערובת לנוח במקרר (מכוסה בקערה/קופסה) שעה לפני הטיגון.
לאחר מכן, מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.
יוצרים כדורים מהתערובת ומעבירים בזהירות לשמן החם. - - חשוב לטגן בנגלות קטנות של 6-10 כדורים בכל פעם.
מטגנים במשך 3-5 דקות או עד להזהבה יפה
מוציאים את הכדורים לנייר סופג וממשיכים בהכנת הפלאפל משאר התערובת.
ובתאבון
