• ** ברוכים הבאים סלמור יבואנית מוצרי החשמל למטבח ולבית של Selmor ו-Westinghouse **

  • ** הטבה! משלוח חינם ברכישה מעל 150 ש"ח לזמן מוגבל **

  • ** חפשו קופונים והנחות בעמודי ה-Facebook וה- Instagram שלנו **

  • ** האתר בגרסת בטא ועדיין מתבשל בשלבי הרצה – עמכם הסליחה**

  • ** בואו לבשל איתנו! קבלו ושתפו מתכונים ותמונות עם המוצרים **

  • ** אנו מאריכים את התחרות בעמוד האינסטגרם והפייסבוק של החברה עד ה- 30.6 **

מה צריך לדעת כדי לצייר הקצף חלב על קפה כמו בבית קפה

אם גם אתם מכורים למקציף החלב שלכם, או לפחות מכירים את שיטת השקשוק של קרטון החלב ליצירת קצף בקפה.. אז הטיפ הבא הוא בשבילכם.
כוס קפה

כמו בבית קפה, הגיע הזמן שנפנק את עצמנו ובקלות עם ציורי קצף באספרסו של הבוקר

מי מאתנו לא מכיר מכירים את המשפט המפורסם "אנחנו אוכלים עם העיניים"? מחקרים מראים שככל המזון והשתייה מסקרנים ומגרים אותנו זה ישפיע על חווית הטעם שלנו.
אז ריכזנו קצת מידע וטיפים איך לשדרג את חווית הקפה של הבוקר – בקלות 🙂

אז רגע לפני שמתחילים כדאי להבין על גבי מה אנחנו מציירים,
הציור בקפה תלוי בשני מרכיבים עיקריים: קרמה (Crema) וקצף חלב (Froth / Foam).

הקרמה היא השכבה הקרמית נוצרת מתחליב שמן הקפה שנטחן והופעל עליו לחץ וחום.
וקצף החלב הוא בועות חלב זעירות שנוצרו מערבול מהיר או לחץ שהופעל על החלב (לפעמים עם חום ולפעמים ללא).

לשמחתנו, יש היום מכשירים ביתיים מדהימים שעושים עבורנו את העבודה בקלות עם תוצאות מעולות. מכשירי אספרסו ומקציפי חלב.

מה צריך?

  • כוס עם שפה רחבה ובסיס צר יותר.
  • חלב – (רצוי לפחות עם 3% שומן)
  • קפה אספרסו עם קרמה.
  • מקציף חלב.

מאמר הקצפת חלב

אז איך עושים את זה?

  • ראשית, הכינו כוס אספרסו ובמקביל הקציפו חלב.
  • נענעו את האספרסו בעדינות כדי שהקרמה תהיה אחידה כמה שיותר.
  • נענעו את מיכל החלב המוקצף בעדינות (היזהרו שנוזל החלב לא יפוצץ את הבועות של ההקצפה).
  • הטו את כוס הקפה כ-30-45 מעלות.
    חשוב לזכור, פיה רחב ביחס לרוחב הבסיס תעזור למזיגה החלב ולעיצוב .
  • מזגו מגבוה לחלק הרחוק ביותר בכוס (החלב ישקע עמוק)
  • המשיכו במזיגה וקרבו את מיכל החלב לכוס ואט אט לכיוונכם.. הניעו את מיכל החלב מצד לצד בצורה מאוזנת ויציבה.
  • לקצב יש חשיבות להצלחה או לכישלון – הנידו את מיכל החלב אט-אט אין מה למהר. החיפזון מהשטן!
  • לסיום הרימו שוב את מיכל החלב והרחיקו אותו לצד המרוחק. הטו את הזרבובית בצורה חדה להפסקת המזיגה.
  • המזיגה הגבוהה מתרחשת בתחילת ובסוף הציור.
    מזיגה מגבוה גורמת לשקיעה של החלב עמוק יותר ומהווה את הבסיס לשכבת הקצף העליונה.
    המזיגה הקרובה לכוס הקפה מפעילה פחות כוח והחלב והקצף יופיע על פני השטח של הקרמה.
  • ישנן שתי שיטות עיקריות לציור ואפשר להשתמש בכל אחת בנפרד או לשלב בין השתיים:
    1) מזיגת חלב מוקצף לכוס אספרסו בלבד.
    2) חריטה – ציור על גבי הקצף עם קיסם עץ.
    תוכלו לבחור בהתאם לציור שתרצו לצייר ולמיומנות שלכם.

עכשיו שהעקרונות ברורים,
ישנן כל-כך הרבה צורות שניתן לצייר.
למשל לב, עלה וכו' – חפשו בגוגל או ישירות ב-YouTube סרטוני: Latte Art כדי לראות בדיוק איך להכין את הצורה שתרצו.

 


Shop this post

אהבתם? הנה המוצרים שתרצו בשביל הטיפ הזה