בטטות אנטיפסטי מושלמות
מוכנים למנת פתיחה מנצחת שלא תאמינו שתיקח לכם עשר דקות עבודה (בהגזמה)?
מוכנים למנת פתיחה מנצחת שלא תאמינו שתיקח לכם עשר דקות עבודה (בהגזמה)?
כל מה שתצטרכו
-
טוסטר אובן גדול סלמור בנפח 34 ליטר בצבע לבן
-
3 יחידה בטטה
-
1 כוס / כוסות מדידה שמן זית
-
1 יחידה בצל סגול
-
גביע יחידות שמנת חמוצה
-
1 כפית / כפיות סומק
-
1 כפית / כפיות צ'ילי גרוס
-
1 כפית / כפיות מלח
-
1 כפית / כפיות פלפל שחור
-
צרור יחידה פטרוזיליה
אופן ההכנה

אופן ההכנה
מבשלים את הבטטות עד לריכוך קל בסיר עם מים רותחים ומלח
מוציאים וחוצים לאורך הבטטה
מניחים על תבנית, מזלפים שמן זית בנדיבות מעל, מלח גס ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך חצי שעה.
מוציאים את הבטטות ונותנים להן להתקרר כעשר דקות
בינתיים, קוצצים בצל סגול (אפשר דק, אפשר לפרוסות) ופטרוזיליה מערבבים בקערה שמנת חמוצה, קורט צ׳ילי חריף, קורט סומק ומעט מלח.
מוסיפים לקערה את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים.
מניחים מהתערובת מעל כל בטטה
בתיאבון
