לביבות תפוחי אדמה קריספיות לחנוכה
זהו מתכון קלאסי ומושלם ללביבות פריכות וזהובות. הסוד הוא בסחיטה יסודית של הנוזלים, שמבטיחה לביבות קריספיות ועסיסיות שייחטפו מהצלחת לפני שתספיקו להגיד חג שמח.
זהו מתכון קלאסי ומושלם ללביבות פריכות וזהובות. הסוד הוא בסחיטה יסודית של הנוזלים, שמבטיחה לביבות קריספיות ועסיסיות שייחטפו מהצלחת לפני שתספיקו להגיד חג שמח.
כל מה שתצטרכו
-
סיר טיגון נירוסטה 3 ליטר
-
1 יחידה בצל לבן
-
3 יחידה תפוח אדמה
-
2 יחידה ביצים
-
2 כף / כפות שולחן קמח לבן
-
לפי הטעם כפית / כפיות מלח
-
לפי הטעם יחידה פלפל שחור
-
בקבוק לטיגון יחידה שמן קנולה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
גירוד: מגרדים את תפוחי האדמה והבצל באמצעות מעבד מזון עם אביזר סכין גירוד.
סחיטת נוזלים: מעבירים את הירקות המגוררים למסננת או לבד חיתול/מגבת ומקפידים לסחוט היטב את כל הנוזלים העודפים. זהו שלב קריטי לפריכות הלביבות.
ערבוב הבלילה: מעבירים את הירקות הסחוטים לקערה. מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
חימום שמן: מחממים שמן בסיר הטיגון.
טיגון בסיר טיגון נירוסטה מבית סלמור: יוצרים לביבות בעזרת כף, מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות וקריספיות.
ספיגת שמן והגשה: מוציאים את הלביבות החמות לנייר סופג. מומלץ להגיש חם לצד שמנת חמוצה.