לזניה עססית בטוסטר אובן
שכבות של טעם מושלם, רוטב סמיך, גבינה נמסה והכל במרקם המושלם!
רוצים מתכון ללזניה חלומית?
לחצו על הלינק בביו והתאהבות חדשה מובטחת 🤤🔥
שכבות של טעם מושלם, רוטב סמיך, גבינה נמסה והכל במרקם המושלם!
רוצים מתכון ללזניה חלומית?
לחצו על הלינק בביו והתאהבות חדשה מובטחת 🤤🔥
כל מה שתצטרכו
-
טוסטר אובן גדול סלמור בנפח 34 ליטר בצבע לבן
-
12 (לא חייבים קדם־בישול – “לזניה ללא בישול”) יחידות דפי לזניה
-
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת כוס / כוסות מדידה גבינה מגורדת
-
1 או גבינה לבנה 5%–9% (250 גרם) יחידה גבינת ריקוטה
-
1 גביע יחידה קוטג׳
-
1 יחידה ביצים
-
1 קצוץ (לא חובה) כף / כפות שולחן פטרוזיליה
-
לפי הטעם יחידה מלח
-
לפי הטעם יחידה פלפל שחור
-
2-3 כוסות מוכן או ביתי כוס / כוסות מדידה רוטב עגבניות
-
מעט יחידה שמן זית
-
אופן ההכנה
אופן ההכנה
מערבבים את המלית: בקערה מערבבים ריקוטה/גבינה לבנה, קוטג', ביצה, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
מכינים את התבנית: משמנים קלות תבנית שמתאימה לטוסטר אובן. יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות בתחתית
מניחים שכבת דפי לזניה.
מורחים מעל שכבת מלית גבינות.
מוסיפים שכבת רוטב עגבניות.
מפזרים מעט גבינה צהובה. חוזרים על הפעולות עד שהמלית נגמרת (3–4 שכבות).
שכבה עליונה: מסיימים עם רוטב עגבניות וגבינה צהובה בנדיבות.
אפייה בטוסטר אובן: מחממים ל־180–190 מעלות.
אופים כ־30 דקות כשהלזניה מכוסה בנייר אלומיניום.
מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10–15 דקות להשחמה מושלמת.
מנוחה: נותנים ללזניה לנוח 10 דקות להתייצבות לפני אחלה(חשוב!).